Címlap »

 
 

Archív: Afrika és az 5 Nagy világa

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

afrika_slide

NAGYVADAK NYOMÁBAN

Időpont: 2018. október 13 – 27. A dél-afrikai szubkontinens vadban leggazdagabb nemzeti parkjain át kalauzol körutazásunk. A Viktória-zuhatag robajától – az Okavango-deltáig, majd vissza Zambiáig. Tavalyi utazásunkhoz hasonlóan - távol a városok zajától, társadalmi problémáktól, az afrikai vadon csillagos ege alatt. Tavalyi programunktól eltérően – kevesebbet utazva, de mélyebbre hatolva Afrika emblematikus nemzeti parkjaiban. Az „5 Nagy” (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) megfigyelése mellett ismét külön figyelmet szentelünk a „megmaradt vadonok” egyetemes értékeinek. Múltfeltáró hagyományainknak megfelelően ezúttal is felelevenítjük Afrika feltérképezésének leghíresebb történeteit, David Livingstone (1813-1873) expedícióitól – a Fekete kontinens gyarmati felosztásáig (Scramble for Africa).

A szivárvány palettái: Réunion és Mauritius

Időpontok: 1./ 2017. október 26 – november 6. 2./ 2018. február 17 - 28. Mi történik, ha a trópusi nyaralóparadicsom hátországa, kulturális öröksége túlságosan csábító? Ha túlságosan ellenállhatatlanok a természeti és néprajzi színek a festő-palettán? Mit tehetünk, ha ráadásul egyszerre két nyaralóparadicsomról beszélünk? Az egyik sziget területének majd fele UNESCO világörökségi védelem alatt áll, a felhőkbe törő tűzhányóinak és dzsungelének köszönhetően. A másik az Indiai-óceán legszebb korallzátonyait, fehér homokos strandjait, botanikus kertjeit és trópusi ültetvényeit vigyázza – történelmi UNESCO emlékekkel.

Kalahári – Okovango-delta – Viktória-vízesés

Időpont: 2016. december 4-18. A dél-afrikai szubkontinens vadban, nemzeti parkokban és egyedi természeti tájakban leggazdagabb területeit járja végig körutazásunk. Távol a városok zajától, társadalmi problémáktól. Az afrikai vadon csillagos ege alatt. Az „5 Nagy” (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) megfigyelése mellett külön figyelmet szentelünk a meglátogatott nemzeti parkok működtetésére. Egy kicsit a múltban is utazunk, felelevenítve a térség leghíresebb történeteit David Livingstone (1813-1873) expedícióitól – Német Délnyugat Afrika históriájáig.

Madagaszkár

Időpont: 2016. április 13-24. Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik. A tájak, kultúrák, az állat- és növényvilág változatossága egyaránt lenyűgöző ezen a szigeten. Baobab-erdők, endemikus állatritkaságok, egyedi, csak itt jellemző gasztronómia - zebuhúsból készült ételkülönlegességekkel… Madagaszkár minden hagyományában, szokásában, napi mozzanatában egyedülálló és meglepő.

Állkapcsok - Dél-Afrika nagyvadjai és természeti csodái

Időpont: 2015. május 11 – 24. és 2015. október 2-15. A „Fekete kontinens” leggazdagabb országa a rendkívüli természet földrajzi változatosság és az „5 Nagy” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kaffer bivaly) földje. A Drakensberg (Sárkány) -hegység és a Búr magasföld vízesésekkel szabdalt, festői szépségű fennsíkjai és peremei alól a mozambiki határig húzódik a legendás Krüger Nemzeti Park. A Krüger nagyvadakban dúskáló ligetes szavannáin szerencsés esetben akár 1 nap alatt is megpillantható és fotózható a legendás „5 Nagy”. A namíbiai határon zubogó Augrabies Falls vízesés holdbéli tájairól indulva a busmanok drámai szépségű földjein átkelve vár minket a fekete sörényű kalahári oroszlánok végtelen, érintetlen birodalma, a Kalahári…