Címlap »

 
 

Archív: Afrika és az 5 Nagy világa

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

afrika_slide

Az Éden illatos ültetvényei

Időpont: 2019. november 3-17. Afrika messze – messze legszerencsésebb és leggazdagabb országai. Messze – messze Afrikától… Trópusi nyaralóparadicsomként váltak világszerte ismertté – így fehér homokos strandjaik, pálmaligeteik csábító képei miatt sokan megfeledkeznek a két hátország különleges „belső” és „felső” látnivalóiról (érthető módon). Milyenek valójában ezek a szigetvilágok, ott az Egyenlítő déli oldalán? Utazásunk kísérlet a legteljesebb bejárásukra – a korallzátonyok hullámaitól, az őserdő-foltok méregzöldjén át - a felhőkbe burkolódzó, irdatlan gránit tömbök tetejéig.

SZUDÁN – Felső-Egyiptom és Núbia titokzatos világa

Időpont: 2019. február 20 – március 3. A Kék- és Fehér-Nílus összefolyása, a Szahara keleti dűnéi, Felső-Egyiptom fáraóinak romvárosai, a legendás katarakták (a Nílus vízesései), Ehnaton fáraó eltűnt szakrális központja, Meroé piramisai… csak néhány az ellenállhatatlan hívószavakból, amik a hazai utazóközönség előtt egyelőre szinte ismeretlen Észak-Szudánba csábítanak.

NAGYVADAK NYOMÁBAN

Időpont: 2018. október 13 – 27. A dél-afrikai szubkontinens vadban leggazdagabb nemzeti parkjain át kalauzol körutazásunk. A Viktória-zuhatag robajától – az Okavango-deltáig, majd vissza Zambiáig. Tavalyi utazásunkhoz hasonlóan - távol a városok zajától, társadalmi problémáktól, az afrikai vadon csillagos ege alatt. Tavalyi programunktól eltérően – kevesebbet utazva, de mélyebbre hatolva Afrika emblematikus nemzeti parkjaiban. Az „5 Nagy” (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) megfigyelése mellett ismét külön figyelmet szentelünk a „megmaradt vadonok” egyetemes értékeinek. Múltfeltáró hagyományainknak megfelelően ezúttal is felelevenítjük Afrika feltérképezésének leghíresebb történeteit, David Livingstone (1813-1873) expedícióitól – a Fekete kontinens gyarmati felosztásáig (Scramble for Africa).

Kalahári – Okovango-delta – Viktória-vízesés

Időpont: 2016. december 4-18. A dél-afrikai szubkontinens vadban, nemzeti parkokban és egyedi természeti tájakban leggazdagabb területeit járja végig körutazásunk. Távol a városok zajától, társadalmi problémáktól. Az afrikai vadon csillagos ege alatt. Az „5 Nagy” (elefánt, orrszarvú, kafferbivaly, oroszlán, leopárd) megfigyelése mellett külön figyelmet szentelünk a meglátogatott nemzeti parkok működtetésére. Egy kicsit a múltban is utazunk, felelevenítve a térség leghíresebb történeteit David Livingstone (1813-1873) expedícióitól – Német Délnyugat Afrika históriájáig.

Madagaszkár

Időpont: 2016. április 13-24. Nem csoda, hogy Madagaszkárt a nyolcadik kontinensként emlegetik. A tájak, kultúrák, az állat- és növényvilág változatossága egyaránt lenyűgöző ezen a szigeten. Baobab-erdők, endemikus állatritkaságok, egyedi, csak itt jellemző gasztronómia - zebuhúsból készült ételkülönlegességekkel… Madagaszkár minden hagyományában, szokásában, napi mozzanatában egyedülálló és meglepő.

Állkapcsok - Dél-Afrika nagyvadjai és természeti csodái

Időpont: 2015. május 11 – 24. és 2015. október 2-15. A „Fekete kontinens” leggazdagabb országa a rendkívüli természet földrajzi változatosság és az „5 Nagy” (oroszlán, leopárd, elefánt, orrszarvú, kaffer bivaly) földje. A Drakensberg (Sárkány) -hegység és a Búr magasföld vízesésekkel szabdalt, festői szépségű fennsíkjai és peremei alól a mozambiki határig húzódik a legendás Krüger Nemzeti Park. A Krüger nagyvadakban dúskáló ligetes szavannáin szerencsés esetben akár 1 nap alatt is megpillantható és fotózható a legendás „5 Nagy”. A namíbiai határon zubogó Augrabies Falls vízesés holdbéli tájairól indulva a busmanok drámai szépségű földjein átkelve vár minket a fekete sörényű kalahári oroszlánok végtelen, érintetlen birodalma, a Kalahári…