USA – Keleti part és Kanada

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

Ahol az Újvilág megszületett – Nyolc világváros három évszázada

partner szervezés

Időpontok: 2016. május 20 – június 1.

Utazás: Menetrendszerinti repülőjáratokkal, különbusszal és hajóval
Szállás: 3***-os szállodák 2 ágyas szobáiban
Ellátás: Reggeli
Létszám: 25 fő + 1 fő szakvezető

Emberek milliói keresték – s keresik ma is a jobb életet az Egyesült Államokban és Kanadában. Földünk legismertebb országaiban. Sokan beszélnek tisztelettel, szeretettel, sőt rajongással róluk… és azok is számosan vannak, akik „ki nem állhatják” őket. Megannyi sztereotípia kötődik hozzájuk, a legfurcsábbak közé tartozó kettő, miszerint az USA-nak „nincs is történelme” vagy, hogy „az amerikaiak buták”…

Ki buta a 320 millió főnyi lakosságból?  Netán a 30 millió egyetemi diplomát (Masters degree) szerzett amerikai? Ha nincs történelme – akkor mi történt 1620 nyara, a Mayflower és az alapító atyák megérkezése óta? Utazásunk kísérlet az Újvilág keleti partjának végtelen kulturális és történelmi kincsének bemutatására – a legismertebb metropoliszok bejárásával.    

1. nap: Budapest – Boston (USA)

Elrepülés Budapestről egy európai átszállással Bostonba. Érkezést követően transzfer a szállodába.

Éj Boston körzetében

2. nap: Boston

usa01Reggeli, majd délelőtt városnézés Bostonban, a Keleti part legidősebb városában, mely már a Függetlenségi Háború során is fontos helyszín volt. A „Szabadság Bölcsőjének” is nevezett város központjában megtekintjük a Freedom Trail (Szabadság Ösvénye) fontosabb állomásait: Boston Common, a belvárosi Park, Old State House, ahol először olvasták fel a Függetlenségi Nyilatkozatot és amely mellett a hírhedt bostoni mészárlás is történt 1770. március 5-én. Séta a Quincy Market és a Faneuil Hall környékén. Délután szabad program az idegenvezető segítségével.

Éj Boston körzetében

3. nap: Boston – Québec (Kanada)

Reggeli után észak felé vesszük az irányt és New Hampshire, valamint Vermont államok meseszép erdős vidékein haladunk a kanadai határ felé. Utunk keresztül visz a White Mountain-on is, mely az Appalache-hegység része – a leglátványosabb szakasz a White Mountain Nemzeti Erdő. Délután érkezés Ville de Québec-be, a kanadai Québec tartomány fővárosába.

Éj Québecben

4. nap: Québec – Montreal

Reggeli, majd délelőtt felfedezzük az egyetlen fallal övezett kanadai várost, Québec-et, ahol szűk, kanyargós utcáinak köszönhetően szinte Európában érezhetjük magunkat. Városnézésünk során meglátogatjuk többek között az óvárost és az új városrészt, a Királyi teret, mely sokáig a kereskedelem központjának számított és nemrég nyerte vissza régi pompáját. Megcsodáljuk az erődöt és a csillag alakú citadellát, a Parlamentet, majd folytatjuk utunkat a régi kikötőig és megnézzük a Notre Dame des Victories templomot. Délután továbbutazás délnyugat felé a Szent Lőrinc folyó mentén Kanada második legnagyobb városába, Montrealba.

Éj Montrealban

5. nap: Montreal

usa02Reggeli, majd délelőtt városnézés a világ második legnagyobb francia nyelvű városában, amelyet az első európai gyarmatosítók „Ville-Marie”-ként is emlegettek. Montreal a kontrasztok városa: a történelmi Vieux kikötője a múltat idézi, míg a város központjában egy másik, új város vár ránk, modern épületekkel, kávézók, éttermek, mozik egész sorával, nagyszerű földalatti hálózattal. Felmegyünk a Mount Royal-ra, ahonnan gyönyörködünk a kilátásban, megtekintjük a híres párizsi stílusú kerületet, a régi Montrealt (Vieux-Montréal) és megállunk fényképezni a Notre Dame Katedrálisnál. Délután szabad program, vásárlási lehetőség.

Éj Montrealban

6. nap: Montreal – Ottawa – Toronto

Reggeli, majd továbbutazás Kanada fővárosába, Ottawába, mely az azonos nevű folyó partján terül el. A város számtalan parkja mellett méltán híres a Parlament nagyszerű épületéről is. Városnézésünk során megtekintjük többek között a Parlament Domb díszes neogótikus épületét, a Kanadai Pénzverdét (Royal Canadian Mint), a hatszögletű Nemzeti Művészeti Központot. Délután folytatjuk utunkat Torontóba, az Ontario-tó partján fekvő, legnagyobb kanadai városba.

Éj Torontóban

 7. nap: Toronto – Niagara-vízesés

usa03Reggeli, majd délelőtt városnézés Torontóban, mely során megtekintjük a város történelmi és modern közigazgatási épületeit, a Parlamentet és a színes Chinatown-t. Rövid megállót teszünk a híres Eaton Centernél, amely mintegy 350 üzletével várja a látogatókat. Ezt követően továbbutazunk déli irányba a bájos Niagara-On-The-Lake falucskán keresztül, mely a nagy kiterjedésű Niagara bortermelővidék szívében helyezkedik el. Délután érkezés a Niagara-vízeséshez. Áthajózunk a folyón és részt veszünk egy hajókiránduláson, ahonnan látjuk a félelmetes robajjal lezúduló vízesést, amely a világ egyik leglátogatottabb természeti szépsége. Évenként százezrek jönnek gyönyörködni az 52 méter magas „lópatkó zuhatagban” és a 11 km hosszú, 100 méter mély hasadékban, melyben a Niagara folyó sisteregve tova iramlik.

Éj a Niagara-vízesésnél

8. nap: Niagara-vízesés – Lancaster (USA)

Reggeli, majd továbbutazás déli irányba, a Pennsylvania államban található Lancasterbe. Lancaster megyében található a legrégebbi amis település, ahol ma is emberek ezrei élik a több száz évvel ezelőtti „egyszerű” életet. Életmódjuk egyik maghatározó eleme, hogy nem használnak elektromos eszközöket és autót. A vidéken járva úgy érezzük, mintha visszamentünk volna az időben néhány száz évet. Érkezés Lancasterbe a délutáni órákban.

Éj Lancasterben

9. nap: Lancester – Washington, D.C.

usa04Reggeli, majd meglátogatunk egy amis farmot, ahol megismerkedhetünk az ott élő emberek különös életmódjával. Folytatjuk utunkat Washington, D.C.-be. Az Amerikai Egyesült Államok fővárosában kívülről megtekintjük a város nevezetességeit, az USA legismertebb épületeit: a Fehér Házat, a Legfelsőbb Bíróság, a Parlament és a Kongresszus épületeit, a vietnámi és koreai háborús emlékművet, a Washington, a Jefferson, a Lincoln, a Franklin D. Roosevelt emlékműveket, stb. Délután lehetőségünk nyílik ingyenes múzeumlátogatásra, felkereshetjük többek között a Természettudományi Múzeumot, a Nemzeti Galériát és a világhírű Nemzeti Légi- és Űrhajózási Múzeumot.

Éj Washington körzetében

10. nap: Washington, D.C. – Philadelphia – New Jersey

Reggeli, majd utazás Philadelphia-ba, az „Új Nemzet szülővárosába”, ahol megtekintjük az amerikai történelem egyik legfontosabb épületét, a Függetlenség Csarnokát. Az Egyesült Államok Függetlenségi Nyilatkozatát és alkotmányát ebben a vörös téglás házban írták alá 1732-ben. Megnézzük a pavilont, ahová az ország egyik legjelentősebb szimbólumát, a Szabadság Harangját helyezték el. Délután folytatjuk utunkat New York felé. Szállás New York elővárosában, New Jerseyben.

 11. nap: New Jersey – New York – New Jersey

usa05Reggeli. A mai napon tömegközlekedéssel és gyalogosan fedezzük fel a világ egyik legnagyobb metropoliszát, a „Nagy Alma”-ként is emlegetett New York City legfontosabb látnivalóit: a Times Squaret, az új World Trade Center-t és a 9/11 Emlékművet, az ENSZ Palotát, a Rockefeller Centert. Séta a Broadway-n, majd China town (kínai negyed) és Greenwich village felfedezése. Látogatás a New York “tüdejének” is nevezett Central Parkban. Idő függvényében áthajózás Libery Island-re (Szabadság-sziget), ahol a Szabadság-szobor áll. A rézből készült szobrot Franciaország adományozta az Amerikai Egyesült Államok függetlenségének százéves évfordulója alkalmával. (A tömegközlekedési jegyek és a belépők a helyszínen fizetendők!) Visszautazás a szállodába, szállás az előző napi szállodában.

Éj New Jerseyben

12. nap: New Jersey-ből – haza

Reggeli. Délelőtt külön busszal transzfer a repülőtérre és hazautazás egy európai átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

13 nap: … Budapest

Megérkezés Budapestre menetrendtől függően

Részvételi díj repülőjeggyel: 589.000 Ft
Reptéri illetékek üzemanyagfelárral: 139.000 Ft (változhat)
– sztornó biztosítás a részvételi díjra és a repülőtéri illetékekre:  10.190 Ft
– egyágyas felár: (Mentességről érdeklődjön irodánknál!) 189.000 Ft
– kötelező borravaló: 5 USD/nap/fő

Figyelem! Az árak 1 USD = 260 HUF árfolyamig érvényesek.

Minimum létszám: 25 fő
– 18 – 24 fő közötti felár: 18.000 Ft

Kötelező védőoltás nincs. További tájékoztatást a Nemzetközi Oltóközpontban illetve a www.utazaselott.hu  weboldalon talál.

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezést követően 6 hónapig még érvényesnek kell lennie.
Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más áron és más szolgáltatásokkal.

A részvételi díj az alábbiakat tartalmazza:
–  repülőjegy
–  BBP biztosítás
–  közlekedés külön autóbusszal, hajóval
–  elhelyezés: középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás/zuhanyzós szobákban reggelikkel
–  magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető

A vacsorázás egyénileg történik, ebben a csoportkísérő idegenvezető segítséget nyújt (vacsoránként 20-25 USD-al lehet számolni).

A biometrikus (bordó) útlevéllel rendelkezőknek nem szükséges vízum az USA-ba, csak egy elektronikus utazási engedély (regisztráció), amelyet a www.usembassy.hu oldalon lehet megkérni. Amennyiben ezt elutasítják, vízumot kell igényelni. A kék útlevéllel rendelkezőknek továbbra is vízum szükséges. A regisztrációt az utas maga végezheti, amennyiben erre irodánkat kéri fel, ennek költsége: 6.500 Ft.

Kanadai vízum magyar állampolgároknak 6 hónapnál rövidebb kint tartózkodás esetén nem szükséges.