Észak Velencéje – Szentpétervár

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

Utazás: repülővel, menetrend szerinti járattal
Elhelyezés: 4 éjszaka, kétágyas fürdőszobás szállodai szobákban
Ellátás: svédasztalos reggeli

1. nap: Elutazás Szentpétervárra

Indulás Budapestről a déli órákban, menetrend szerint, moszkvai átszállással Szentpétervárra. Érkezés után transzfer a szállodába.

Éj Szentpéterváron

2. nap: I. Péter cár új fővárosa

A reggelit követően autóbuszos városnézésre invitáljuk Önöket, amelynek során megtekintjük a nyüzsgő városközpontot, a lélegzetelállító pompával jellemezhető Nyevszkij sugárutat, a Szt. Izsák Székesegyházat, a történelemkönyvekből híres Téli Palotát, a Nyári Kertet és a Felvonulás teret. Átsétálunk a Vasziljevszkij-szigeten és a Szenátus téren, ahol látni fogjuk I. Péter bronz lovasszobrát. A kirándulás során bemegyünk a Péter-Pál erődbe is, ahonnan Szentpétervár történelme indult, és megnézzük az orosz cári családok sírjait.

Délután az idegenvezetővel egy sétát teszünk a Palota téren, melynek keretén belül megtekintjük az Admiralitást, illetve a vezérkari épületet. Fakultatív látogatatási lehetőség a Téli Palota magvát képező Ermitázsban: Az Ermitázs Oroszország legnagyobb és leghíresebb múzeuma, mely a Néva partján található. Nevét a Nagy Katalin cárnő által építtetett ún. Remete-lakról kapta, ami franciául Hermitage. Az uralkodó itt tartotta az első gyűjteményét. Azóta a világ egyik leghíresebb képzőművészeti gyűjteményévé nőtte ki magát. Csak néhány nevet idézve a gazdag kínálatból: Van Gogh, Michelangelo, El Greco, Leonardo da Vinci, Rembrandt.

Pihenésképpen, fakultatív programként, a késő délutáni órákban hajókirándulásra nyílik lehetőség Szentpétervár hangulatos csatornáin és a Néván. Az 1 órás sétahajózás közben egy nem mindennapi nézőpontból azokat a látványosságokat nézzük meg, amelyeket a buszos városnézés során nem volt alkalmunk megtekinteni, így válik a városnézés teljessé és felejthetetlenné.

Késő este kb. 2 órás fakultatív program formájában a városi hidak megnyitásának megtekintését ajánljuk. Egész évben, minden éjszaka felnyitják a Névát átívelő hidakat a hajóforgalom számára. Ez az esemény a nyári, „fehér éjszakák” csúcspontja, miközben a városban sétáló turisták és a szentpéterváriak tömegei még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, söröznek és élvezik ezt a furcsa életet, amikor „a nap sosem ér véget”. A program része egy esti buszos városnézés is.

Éj Szentpéterváron

3. nap: Szentpétervár székesegyházai

A reggelit követően, fakultatív programként, kirándulást ajánlunk Szentpétervár környékére, Petrodvorecbe, amely csupán 29 km-re fekszik a várostól. Kastély és park, az orosz művészetek kincse – ez az egyik legismertebb cári kastély a Balti-tenger partján. Az „orosz Versailles” néven emlegetett pompázatos cári nyaraló együttes I. Péter nevét viseli, amelyet a híres, több szintből álló park – szökőkutakkal, vízesésekkel, szobrokkal és pavilonokkal – tesz lenyűgözővé a látogató számára. Az épületegyüttes legkiemelkedőbb része a Nagy Palota, mely I. Péter hajdani rezidenciája volt. Igazán kihagyhatatlan kirándulás a Szentpétervárra látogatóknak!
A délutáni órákban lehetőség lesz Szentpétervár legnagyobb és legismertebb székesegyházainak, a Szent Izsák Székesegyház és a Vérző Megváltó Templomának részletes, kb. 3 órás megismerésére gyalogosan (jelentkezés az idegenvezetőnél, belépők a helyszínen fizetendők rubelben, kb. 9.000 Ft/fő/két templom). A Vérző Megváltó II. Sándor emlékmúzeumaként épült, és a féldrágakövek remekművét képezi. A Szent Izsák Székesegyház pedig a város legnagyobb és legjelentősebb temploma.

Éj Szentpéterváron

4. nap: Romanov rezidenciák

A reggelit követően fakultatív kirándulást javasolunk Puskinba (Carszkoje Szelo), amely 200 éven keresztül a cárok nyaralója volt, Nagy Katalin cárnő óta pedig a cárok kedvelt nyári udvara, ahol szinte minden építészeti stílus felfedezhető. Itt található az európai barokk építészet egyik legnagyszerűbb alkotása, a Katalin-palota is. Világhírét az ún. Borostyánterem, a Zöld Ebédlő és a Trónterem alapozta meg. A líceum érintésével elsétálunk a klasszicista stílusú Sándor-palotához is. Ezután a kirándulást Pavlovszkban folytatjuk, amely Katalin és I. Pál kedvelt vadász-birtoka volt. A gyönyörű palotát Nagy Katalin fia, Pál építtette, amelyben – többek között – említésre méltó a Béke Szalon és a Lovagterem. A városba kb. 16.00-17.00 óra körül érünk vissza.

Esti fakultatív programajánlatunk egy eredeti orosz folklór est zenével, tánccal, népviseletbe öltözött művészek előadásában. E nélkül nem teljes az orosz kultúrával való ismerkedésünk. A színvonalas előadás magával ragadó! Kezdés az esti órákban.

Éj Szentpéterváron

 5. nap: Hazautazás

Délelőtt szabadidő a városban, vagy a világhírű Faberge kiállítás megtekintése egyénileg. Transzfer a repülőtérre a déli órákban, majd indulás Budapestre, moszkvai átszállással.

A programok sorrendje a múzeumok nyitva tartása miatt változhat.

A program igény szerint hosszabbítható, egyéni lekérés alapján.

Szálloda kategóriák:

Nemzetközi besorolásnak megfelelők.
3*+ – A Nevsky sugárúton lévő, hivatalosan 4****-os besorolású Hotel Oktyabrskaya
4* – A Nevsky sugárúttól 20 méterre lévő, 2 éve megnyílt Akyan Hotel****
5* – A belvárosban található, minden téren az 5*****-os besorolásnak megfelelő Grand Hotel Emerald

Fakultatív kirándulások:

Ermitázs:                            8.500 Ft/fő
Petrodvorec:                    16.500 Ft/fő
Puskin – Pavlovszk:        18.000 Ft/fő
Hidak megnyitása            8.000 Ft/fő
Sétahajózás a Néván        7.000 Ft/fő
Folklór                              11.500 Ft/fő

A fakultatív programok díjai tartalmazzák a szükséges belépőket, a transzfert és a magyar nyelvű idegenvezetést.
Minimum létszám: 10 fő
Jelentkezés: legkésőbb a hátralék fizetésekor

UNESCO Világörökségi helyszínek
Szentpétervár történelmi központja és a kapcsolódó műemlék együttesek

Fehér éjszakák:

A magasabb szélességi fokokon a nyári napforduló előtti és utáni néhány hét alatt a napnyugták igen késői, a napkelték pedig igen korai órákra esnek. Emiatt még éjszaka sem teljes a sötétség. Ezeket az éjjeleket nevezik „fehér éjszakák”-nak. Szentpétervárott a Néva partján sokan még késő este is elidőznek a kiülős teraszokon, és várják a hidak éjszakai megnyitását, és élvezik, hogy a nap sosem ér véget. A fő időszak május végén kezdődik, és július végéig tart, viszont ez a természeti jelenség egy hosszú folyamat, ezáltal a fő időszakot megelőzően és azt követően is sokkal később – gyakorlatilag csak jóval éjfél után – sötétedik be, illetve sokkal korábban kel fel a nap.