Florida, Key- szigetek és New Orleans

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

Az amerikai trópusok mosolygó képeslapjai

Időpont: 2020.  november 7 – 18.
Utazás: Menetrend szerinti járatokon; a helyszíneken 12 fős kisbusszal
Szállás: 3 csillagos szállodák és motelek 2 ágyas szobáiban
Ellátás: Reggeli
Létszám: 9  fő + 1 fő szakvezető

 

FLORIDA ÉS A KEY-SZIGETEK: Florida a Mexikó-öböl trópusi félszigete ötvözi az amerikai és a karibi latin életforma jellegzetességeit: nagyszerű infrastruktúra, igen jó ellátás, még-jobb kubai zenével. A kellemes klíma és gondozott, pálmaligetes fehér homokos strandok mellett, világszerte ismertek az UNESCO védelem alatt álló, Everglades Nemzeti Park élőlényei, valamint a 200 km hosszan elnyúló Key-szigetek korall zátonyai és lágy türkiz vizei. Lehet – kell ehhez még valamit hozzá tenni? – kérdezhetjük…

Itt található Kennedy Űrközpont, a világ legnagyobb látogatható űrkutatási létesítménye; Palm Beach a milliomosok nyaralóvárosa és Fort Lauderdale, az óceánjáró luxushajók világközpontja is…

NEW ORLEANS: Az „Elfújta a szél” és az amerikai dél világának legismertebb kikötője. A Mississippi múltjának, sajátos kreol kultúrájának és a XIX. századi Amerika romantikájának „élő muzsikája”. Francia hagyományai ma is élnek – az USA egyik „európai szeglete”. Beceneve Big Easy (Nagy Lazaság) – zenei élete ma is világhírű, kocsmái és bárjai száma és értéke (szinte) felbecsülhetetlen.

1. nap: Miami Beach az Art Deco világa

Kora délutáni elrepülés Miami-ba, menetrend szerint. Érkezés után késő esti transzfer a Miami Beach-en lévő szálláshelyre. Éjszakai látogatási lehetőség az Art Deco negyed legnépszerűbb éttermeiben és szórakozó helyein.

Éj Miami Beach-en

2. nap: Miami, Élet a „Kis-Havannában”

Délelőtti látogatás „Kis-Havanna” (Little Havana) belvárosában. Séta Miami modern felhőkarcolói és az egyedi hangulatú Bayfront Park éttermei, üzletsorai között. Sörözési lehetőség a jacht kikötőben található Hard Rock Caféban, élőzene kísérettel. Délutáni strandolás a sokmérföldes Miami Beach-i strandon. Esti séta és részvételi lehetőség az Ocean Drive valamelyik utcai party-ján.

Éj Miami Beach-en

3. nap: A Sunbelt (Napfényöv) demográfiai sajátosságai, Az óceánjáró turizmus

Reggeli után utazás az Aranyparton, az óceánjáró kikötőjéről is híres Fort Lauderdale-be. Rövid séta a „Floridai Velence” két helyszínén, majd utazás milliomosok üdülőhelyére, Palm Beach-be. Nyitva tartástól függően látogatás a városalapító Henry M. Flagler palotájában, a Whitehall Múzeumban, majd szabadidő a belvárosban és az óceánparton. Késő délutáni továbbutazás Cape Canaveral irányába.

Éj Cape Canaveral közelében

4. nap: Az űrkutatás története

Rövid reggeli utazás, majd egész napos látogatás a Kennedy Űrközpontban. Az űrhajózás „világ-fővárosa” az emberi személyzettel utazó űrjárműveknek – és rakétáknak is egyaránt otthont ad. A buszon bejárható óriási terület külön érdekessége, a háborítatlan madár- és vad-világ (az indítások okozta robajt megszokva a területen rengeteg keselyű, aligátor és tengeri tehén él). Az indítótornyok biztos távolságban épített tornyokból figyelhetők meg. A páratlanul gazdag látnivalók közül is kiemelkedik a 150m magasságú szerelőcsarnok, a gigászi méretű Apollo űrhajó és a „belülről is kipróbálható” Columbia űrrepülőgép. A világ talán legnagyobb szimulátora, az Apollo 11 vezérlőközpontja, az indítás látvány, hang és mozgás hatásait „élteti át „a látogatókkal. Esti visszaérkezés szálláshelyünkre.

Éj Cape Canaveral közelében

5. nap: A Big Cypress Rezervátum és az Everglades Nemzeti Park

Kora reggeli indulással (07:00 óra) vezetés a félsziget központi tóvidékén át, az Okeechobee-tótól északra. Néhány szó a világon egyedülálló Everglades trópusi, mozgó vizes prérijéről.

A déli órákban megérkezés a Big Cypress Rezervátum bejáratához. Vezetés a Wagon Wheel Road és Birdon Road mocsárvidékein, majd kb. 1 órás fakultatív Airboat motorcsónakozási lehetőség. Közös látogatás a Big Cypress Swamp (Mocsár) Látogatóközpontban, majd behajtás a Loop Roadra, a mocsárban létrehozott egyetlen útra, fotószünetekkel a legszebb pontokon. Az egyedülálló, védelem alatt álló trópusi ősmocsár a Seminola és Miccosukee indiánok rezervátuma is. A vidéket átszelő országút nemzeti festői útvonal. A park számos kígyó és trópusi növényfaj utolsó menedékhelye, a gyalogutak mellet aligátorokkal, krokodilokkal és pumákkal találkozhatnak a szerencsések. Sötétedéskor indulás a szállásunkra, menet közben bevezetéssel az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Everglades Nemzeti Park különleges látnivalóiba, természeti értékeibe. Esti érkezés Homestead városába.

Éj Homesteadban

6. nap: Az Everglades Nemzeti Park állatvilága

A világon egyedülálló nemzeti park belső területeinek felfedezése: Pa-hayooke – gyalogtúra a „Füves-víz kilátónál”, Mahogany Hammock – séta a mahagóni őserdőben, West Lake – gyaloglás az édes-sós vizű tó feletti fajárdákon és pálma dzsungelben, Flamingo – madármegfigyelés az Egyesült Államok legdélebbi kontinentális pontján.

Éj Homesteadban

7. nap: Élet a korallzátonyokon

Reggeli indulás a Florida Keys szigetek trópusi búvárparadicsomába. Vezetés a szigetek közötti világhírű Overseas Highway úton. Néhány a fontosabb megállókból: Islamorada szigetei: Hurrikán Emlékmű és a Robbie’s Marina kikötő (Fakultatív óriás tarpon etetés és pelikán elhajkurászás). Marathon szigetei: Stirrup Key Posta és strandolási lehetőség a Sombrero Beach strandján. A 7 Mile Bridge híd fotózása Captain Pip kikötőjéből, majd a rendelkezésre álló időtől függően második strandolásunk a Bahia Honda Parkban. Esti érkezés Key West körzetébe.

Éj Key West körzetében

8. nap: A karibi kalózok valós históriája

Key West, a néhai karibi kalózközpont, mára az Egyesült Államok egyik legszebb üdülővároskájává vált. Az elsüllyedt (kalóz)hajók kincsein kívül óriási vonzerőt jelentenek a halászkikötő éttermei, és a sokszínű karibi kavalkád. Strandolás és pihenés. Fakultatív programlehetőségek (idegenvezető kísérettel): 1./ Ernest Hemingway házának meglátogatása, 2./ A Világítótorony Múzeum meglátogatása, 3./ Mel Fisher Kincskiállítás megtekintése.

Éj Key West körzetében

9. nap: Miami-ból – New Orleans-ba

Reggeli indulással visszautazás a Miami repterére (kb. 4 óra vezetési idő – forgalomtól függően). Délutáni elrepülés New Orleans-ba, Louisiana állam legnagyobb városába. New Orleans ( franciául La Nouvelle-Orléans) 1803-ig Új-Franciaország déli központja, egy különleges, önálló világ: Múltja, kreol dialektusa és konyhája, kreol zenéje, francia-spanyol építészete – az Egyesült Államok egyik legnépszerűbb kulturális központjává emelik. A XIX. században, az ültetvényes világnak köszönhetően a Mississippi folyam legnagyobb és New York City után, az USA második legnagyobb kikötőjévé nőtt. Megérkezés után utazás szállodánkba. Esti látogatás a „The Big Easy” (A Nagy Lazaság – a város egyik beceneve) méltán híres szórakozó negyedében, a French Quarterben (Francia negyed). Séta és kocsmajárás a Bourbon Street leghíresebb csehóiban (Pat O ’Briens; Johnny White’s; The Famous Door; Spirits on Bourbon… stb, erőnktől függően).

Éj New Orleans-ban

10. nap: New Orleans és az amerikai dél muzsikája

Reggeli utazás kétfedelű városnéző buszon (18 felszállási helyszínnel – „mississippi-nyi” látnivalóval). A Garden District legszebb palotáinak, kertjeinek fotózása, rövid sétával. Városnézés a Vieux Carré-ben (Francia negyed): Francia Piac – Szent Lajos Katedrális – csoportkép készítése Jeanne D’Arc aranyszobránál. Az 1803-as Louisiana Purchase (Louisiana megvétele) történetének rövid áttekintése. Pihenő és rövid szabadidő a Jackson Square téren, az óváros központjában. Séta a Mississippi partjára. 2 órás lapátkerekes hajókirándulás a város panorámáinak élvezetével, sok zenével. Délutáni látogatás New Orleans ultramodern felhőkarcoló negyedében – bevásárlási lehetőség. Este további fakultatív kocsmázási lehetőség, amerikai – francia és spanyol italokkal. Búcsú New Orleans fényeitől…

Éj New Orleans- ban

11. nap: Hazautazás

Kései kijelentkezés a hotelből, szabadidő és vásárlás. Esti elrepülés Budapestre, átszállással. Éj a repülőn. Hazaérkezés a 12. napon, a délutáni órákban.

 

Részvételi díj 770.000,-Ft
Baleset, Betegség és Poggyászbiztosítás köthető
Repülőjegy irányár illetékkel 419.000,-Ft
Belföldi repülés Miamiból – New Orleansba, illetékkel A részvételi díjban
Stornó biztosítás 1,5%
Belépők 195,-USD
ESTA ügyintézés 13.000,-Ft
1 ágyas felár 1.570,-USD