Címlap »

 
 

Kaukázus

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

Caucasus_nyito

Baku a „kaszpi Dubai” és Azerbajdzsán legszebb tájai

Időpontok: 2020. április 30 - május 4. és október 4 - 9. (az októberi időpont 1 éjszaka / 1 nappal hosszabb) Baku, a „kaszpi Dubai” Földünk egyik legdinamikusabban fejlődő metropolisza. Az olaj milliárdoknak is köszönhető, hogy az „amerikai tempóban” növekedő városban a középkori karavánszerájok és az ultramodern felhőkarcolók harmóniában férnek meg egymás mellett. A városkapukon kívül meglepően változatos turisztikai kincsekkel találkozhatunk: A Kaukázus égbeszökő főgerincétől a Kaszpi-tenger kiépítetlen, homokos partjaiig 7 különböző éghajlat található a szubtrópusi erdőktől – a sivatagos hegyekig, a teaültetvényektől a jégmezőkig.

Azerbajdzsán - a Kaukázus hajdani kánságainak 1001 színű szőnyege és kincses olajbirodalma

Időpont: 2020. augusztus 20-28. Habár Magyarországon még mindig szinte ismeretlen - kevés festőibb országot találhatunk az öreg Eurázsiában. A Kaukázus égbeszökő főgerincétől a Kaszpi-tenger kiépítetlen, homokos partjaiig 7 különböző éghajlat található a hazánkéval nagyjából megegyező területen. A szubtrópusi erdőktől – a sivatagos hegyekig, a teaültetvényektől a jégmezőkig – Azerbajdzsán meglepően változatos tájakkal és turisztikai kincsekkel rendelkezik. Fővárosa az 1900-as évek elején „amerikai tempóban” növekedő olajközpont – napjainkban ismét a világ egyik leggyorsabban fejlődő metropolisza. A középkori karavánszerájok és ultramodern felhőkarcolók harmóniában férnek meg egymás mellett. Az ország a „legek” földje is, hiszen a kultúra szerelmesei Földünk legszebb UNESCO világörökségi szőnyegeiben gyönyörködhetnek – míg a természetszeretők 1 napon belül túrázhatnak a világ legtermékenyebb iszapvulkánjaira, Gobusztán „holdbéli tájain”, vagy a Magas-Kaukázus főgerince alatt.

Grúzia a Kaukázus szíve

Időpont: 2020. szeptember 4-15. Aligha akad festőibb ország, mint a Fekete-tenger és a Nagy-Kaukázus 5.000 méternél magasabb csúcsai közé „teremtett” Grúzia. Adzsaria szubtrópusi strandjai;- Szvaneti örök hóval és jéggel borított gerincei;- Szignagi lankás szőlészetei; egészen különleges változatosságot, s ugyanakkor egységet alkotnak. A több ezer éves múlt legendái és igaz meséi kifogyhatatlan kincset őriznek, az ókori görög Argonauták utazásaitól – Timúr Lenk hódító seregeinek nyomán át - a Lenin és Sztálin szervezte 1907-es Tbiliszi Bankrablásig.