Címlap »

 
 

Vadászat fényképezővel

 

Jelentkezés, kapcsolatUTAZÁSI FELTÉTELEKELEKTRONIKUS HÍRLEVÉL

 

DrZoltanAttila “A Teleki Klub speciális, kiscsoportos természetjáró utazásai Földünk legkülönlegesebb vadonjaiba repítenek. Nemzeti parkokba; rezervátumokba és vadvédelmi területekre, ahol szigetekként őrzik a néhai, emberi túlnépesedés előtti idők természeti állapotát. Jó szívvel ajánlom ezeket a programokat minden hazai vadásztársamnak is – hiszen csak így, csak “fényképező-fegyvereikkel” juthatnak be ezekre a vadászati tilalom alá eső, világhírű nagyvad menedékhelyekre – Alaszkától – Dél-Afrikán át – Indiáig.” Dr. Zoltán Attila, főszerkesztő – Nimród és Safari Magazin

 

Kinyomtatható  programajánló (PDF)

Felfedező klubunk egyik legfontosabb küldetése bolygónk vadvilágának megismertetése, a terepen végzett megfigyelés és fotózás módszereinek segítségével. A fényképezővel történő „vadászatok” közben kiemelt figyelmet szentelünk a meglátogatott nemzeti parkok, vadrezervátumok és védett területek földrajzi bemutatásának, azok működtetésének. Az adott környezetre legjellemzőbb nagyvadak felkutatása mellett, résztvevőink bepillantást nyerhetnek a több évtizedes vadvédelmi programok és az éppen aktuális projektek háttér információiba is.

Vadászat fényképezővel  programjaink nem fotós túrák. (!)
Útitársaink közül sokan messze többet tudnak a fotózás tudományáról – mint mi, a szervezők. Nem tudunk fotózási tanácsokkal / okítással szolgálni.
Mit ajánlunk akkor?
Olyan közel visszük a „célba vett” vadakhoz – mint talán senki más.

„Vadászataink” Földünk legizgalmasabb szegleteibe szólítanak, „fegyvereink kattanása” életek és állati történetek kezdetét hozza.

A medve nem játék…

Időpont: 2019. április 7-12. és szeptember 29 - október 4. Utazásunk mottója a közismert székely tréfa befejező sora – apropója a Székelyföld falvainak ma is hívogató bája, a Görgényi-havasok és a Hargita egyedülálló medve-gazdagsága. Helyi erdészeti szakemberek irányításával, 4 egymást követő alkalommal ülünk ki a lesekre, hogy megfigyelhessük a Kárpátok barna bundás óriásait. Napközben is serényen ügyelünk arra, hogy el- és feljuthassunk olyan helyszínekre, ahová mások nem: Firtos várának romjaihoz, a Krisztus szíve óriás-szoborhoz, a Nagy- Somlyó kilátójához, az 1.801 m magas Madarasi-Hargita csúcsára, vagy a Csudálő-kő égi legelőire. Testben és lélekben is felfrissítő programunk során nem térünk ki a legsúlyosabb szembejövő székely viccek elől sem…

ALASZKA az óriások vadonja

Időpontok: 2019. július 9-21 A rövid sarki nyár világának bemutatása és megörökítése, Széchenyi Zsigmond (1898- 1967) vadász-expedíciós útvonalának „újrajárása” közben.