Címlap »

 
 

Vadászat fényképezővel

 

 

DrZoltanAttila “A Teleki Klub speciális, kiscsoportos természetjáró utazásai Földünk legkülönlegesebb vadonjaiba repítenek. Nemzeti parkokba; rezervátumokba és vadvédelmi területekre, ahol szigetekként őrzik a néhai, emberi túlnépesedés előtti idők természeti állapotát. Jó szívvel ajánlom ezeket a programokat minden hazai vadásztársamnak is – hiszen csak így, csak “fényképező-fegyvereikkel” juthatnak be ezekre a vadászati tilalom alá eső, világhírű nagyvad menedékhelyekre – Alaszkától – Dél-Afrikán át – Indiáig.” Dr. Zoltán Attila, főszerkesztő – Nimród és Safari Magazin

 

Kinyomtatható  programajánló (PDF)

Felfedező klubunk egyik legfontosabb küldetése bolygónk vadvilágának megismertetése, a terepen végzett megfigyelés és fotózás módszereinek segítségével. A fényképezővel történő „vadászatok” közben kiemelt figyelmet szentelünk a meglátogatott nemzeti parkok, vadrezervátumok és védett területek földrajzi bemutatásának, azok működtetésének. Az adott környezetre legjellemzőbb nagyvadak felkutatása mellett, résztvevőink bepillantást nyerhetnek a több évtizedes vadvédelmi programok és az éppen aktuális projektek háttér információiba is.

Vadászat fényképezővel  programjaink nem fotós túrák. (!)
Útitársaink közül sokan messze többet tudnak a fotózás tudományáról – mint mi, a szervezők. Nem tudunk fotózási tanácsokkal / okítással szolgálni.
Mit ajánlunk akkor?
Olyan közel visszük a „célba vett” vadakhoz – mint talán senki más.

„Vadászataink” Földünk legizgalmasabb szegleteibe szólítanak, „fegyvereink kattanása” életek és állati történetek kezdetét hozza.

SPITZBERGÁK - A Jégvilág

Időpont: 2018. március 26 - április 2.. Az északi szélesség 78° felett elterülő Spitzbergák (Svalbard) bolygónk legészakibb, állandóan lakott, speciálisan szervezett expedíciók nélkül is megközelíthető területe. A szigetvilág az „Arktisz kutatásának kapuja” - hiszen innen indult majd minden híres sarkvidéki felfedező életpályája, felfedezőútja – és változatlanul így van ez ma is. Elég csak Nils Adolf Erik Nordenskiöld (1832 - 1901), Fridjof Nansen (1861 – 1930), vagy Roald Amundsen (1872-1928) neveit megemlítenünk. Ide jutott el 1910-ben Cholnoky Jenő (1870-1950), a magyar földrajz tudomány egyik legnagyobb alakja, hogy 4 évnyi előkészület után megjelentesse A Jégvilág című nagyszerű munkáját. Utazásunk ezen „magyar nyelvű jég enciklopédia” segítségével járja be a Spitzbergák hófehér sarki vadonját. Elérkezett az idő, hogy elinduljon velünk az Északi sarkvidék végtelennek tűnő jég- és hómezőin. Kényelmes, fűtött szállásunkról indulva – minden napot felfedezőként élhetünk meg az éjféli nap szikrázó fényénél – Földünk legnagyobb szárazföldi ragadozói, a jegesmedvék birodalmában.

ALASZKA az óriások vadonja

Időpontok: 2018. július 16-28. A rövid sarki nyár világának bemutatása és megörökítése, Széchenyi Zsigmond (1898- 1967) vadász-expedíciós útvonalának „újrajárása” közben.

A Dzsungel könyve…

Időpont: 2018. november 7 – 19. „Végeredményben mégis csak a tigris csábított Indiába, csíkos bundája kedvéért kockáztattuk életünket egy hónapig Bombay és Calcutta dzsungeljeiben.” Széchenyi Zsigmond „Nahar” Rendhagyó, mondhatni provokatív nyitó idézet a XX. század talán legeredetibb és stílusosabb magyar útleírójától, a maharadzsák vendégeként Indiát végigjáró Széchenyi gróftól. Rendhagyó kiscsoportos utazásunk mottójául azonban keresve sem találhattunk volna jobbat: A híres magyar vadász Nahar, illetve R. Kipling A Dzsungel könyve c. munkáinak / történeteinek nyomát követve, 9 napot töltünk India „tigrisben és nagyvadakban leggazdagabb” vadonjaiban – Bombay, Calcutta vagy bármely más város forgatagát messziről elkerülve… Szállásainkat, körülményeinket is Kipling, Széchenyi és a múlt Brit-Indiájának stílusához igazítjuk: A legjobb De Luxe vadon resort-okban kortyolgathatjuk a whisky-t, a napi kalandok esti felidézésekor.